Баба

Отишла баба на доктор со нож во колено.
Докторот ја прашал што и е, зошто има нож, а бабата му одговорила:
– Сакав да се самоубијам!
Докторот:
– Па во колено ли
Бабава:
– Па ми рекоа 2 прста под градите!

Обиди се со

Совет

Две комшивки си зборуваат: – Не можам да си најдам партнер во животот, Цвето, и ...