Дома / Вицови / Разно / Аналгин

Аналгин

Влав на жена му:
– Жено изнервирај ме!
– Зошто?
– Абе брзо кога ти кажувам, изнервирај ме!
– Ама зошто?
– Најдов аналгин, утре му истекува рокот.

Обиди се со

Цезар салата

Кумановец оди во Скопје во кафана. – За мене цезар салата. – Сакате сос? – ...