Дома / Вицови / Глупи (страна 5)

Глупи

Две Лајна

Си биле дбе лајна,и едното му вели на другото
-Брат смрдиш

Си биле

Си биле Џорџ Буш и Елизабета Втора и се родил Никола Груески!

Два автобуси

Си биле два автобуси. Едниот бил жолт, а другиот тргнал за Велес!

Два домата

Си биле два домата.Тие тргнале да ја пројдат улицата и едниот домат го згазило автомобил,а другиот му рекол?
– Абе што се правиш на кечап?!

Две гомна

Се сретнале две гомна и едното му рекло на другото ,,СМРДИШ''

Пица

Си биле две палачинки и си оделе по патот и виделе една пица, и едната и рекла на другата:
– Еј види ја онаа како се нашминкала.

Три лимона

Си биле три лимона: Eдниот го згазила кола, другиот се исцедил од смеење, а  третиот го испил исцедениот сок и се зголемил два пати повеќе.

Слон

Зошто слонот носи црвени патики ?
За да не се види кога ке краде јагоди!!!

Игли

Си биле две игли и сретнале еж и едната игла рекла да не има митинг…

Кладилница

Оди старец со внукот во продавница и гледа млечни производи. Здогледува кисело млеко и гледа 3,2% млечна маст. Оди збунето кај продавачот и му вели:
– Ваше Височество, од кога стана објектов кладилница?
Продавачот збунето му одговара:
– Господине, што е проблемот, зар не гледате дека е продавница?
Стариот:
– Хаха, те заебав со внук ми сум дојден…