Дома / Вицови / Глупи (страна 10)

Глупи

Рација

Се шетат 2 краставици и едната здогледува тегла и вика на другата во паника – БЕГАЈ РАЦИЈАААА!

Две баби

Си биле две баби. Едната везе, а другата безвезе.

Влакна

Се шетале две влакна, едното го згазилот кола, а другото рекло:
– Туу ме промаши за влакно.

Патлиџан и Компир

Си оделе по патот патлиџан и компир
Патлиџанот го згазила кола!
Компирот му рекол:
– Кај си бе кечап!
Па и компирот го згазила кола!
Патлиџанот му рекол:
– Еве бе пире!

Мачка

Зошто мачката пие вода?
– Кога ке прдне да не крева прашина!!!!

Џуџиња

Си бил џуџе и одел по пат.Здогледал еден камен и седнал на него.По некое време по патот дошол поџуџе, го прашал џуџе дали може и он да седне на каменот.по некое време по истиот пат дошол и најџуџе, и он седнал до џуџе и поџуџе на каменот. по него дошол и човек.После 15 мин по друг пат дочол и почовек. и он седнал до нив. потоа дошол и најчовек и он седнал на каменот до другите петорица. си седеле така кога гледаат иде и џин. му направиле и на него место да седне на каменот. По 20 мин доаѓа и поџин. и он некако седнал на каменот. После доаѓа и најџин и некако му направиле место и он да седне на каменот. седеле така и си праеле муабет и решиле да си одат.Ама на патот накај дома имало огромна дупка. И пробал најџина да ја прескокне ама пропаднал.по него пробал и поџин ама и он пропаднал. По него рипнал и џин ама и он паднал. така рипнал и најчовек и он пропаднал. по него се залетал и почовек ама и он пропаднал. После рипнал човек и он пропаднал. По него најџуџе се двоумел ама и он рипнал и пропаднал.После рипнал поџуџе ама и он за несреќа пропаднал.на крај се залетал џуџе и ја прескокнал дупката.
– Зошто ја прескокнал??
– Затоа што имал NIKE патики!!!

Крава

Влегува крава во продавница и прашува:
– Имате млеко?
– Не!
– Епа ве зафркнав, дојдов со точак.

Комбајн

Што е тоа големо , црвено , кога ке го гризнеш е тврдо!?  
– Комбајн!!!

Топчиња

Си биле две топчиња, две бели и едно бело.