Дома / Вицови / Црн хумор (страна 5)

Црн хумор

Срце

Докторот се обраќа на загрижениот пациент:
– Со вашето срце ќе живеете 75 години.
– Ама докторе, па јас имам 75 години.
– Ете, гледате.

Киселина

Учителката ги носи децата од нејзиното одделение во лабораторија за експерименти. Трпе гледа кофа полна со зелена течност на која пишувало “Киселина” и ја пикнал раката внатре, се зачудил и им викнал на другарите:
– Дечки кофава нема крај! Кој го допре дното му давам 100 денари.

Статива

Господине, дали вашиот син може да игра фудбал со нас?
– Но син ми нема една рака и нога.
– Баш затоа, господине, ни треба статива.

Слатка

– Не можеш ни да замислиш колку е слатка жена ми! – рече човекојадецот и почна да јаде.

Операцијa

– Како помина вашата прва операција? – го прашал главниот хирург младиот хирург.
Овој пребледел и одговорил:
– Операција, велите? Јас мислев дека станува збор за обдукција!

Девојки

Новинарка го прашува Саша Матич:
– Какви девојки сакате повеќе, црни или плави?

Мавтај

Трпе го учи син му да плива:
– Мавтај, мавтај со рацете, абе мавтај со рацете, мавтај… Мавтај бе ќе се удавиш… Е јебига!

Покераши

Четворица другари играле покер кога едниот од нив на едно делење изгубил 2000 евра. Од преголем стрес кутриот добил срцев удар и починал на лице место. Другарите одкако од почит ја довршиле партијата стоечки, почнале да размислуваат кој и како ќе и соопшти на жената од покојниот. Влечеле ждребка и откако едниот од нив ја извлекол најмалата, останатите го предупредиле да биде внимателен и дискретно да ја соопшти лошата вест. Се сложиле и тој се нацртал пред вратата на сопругата.
– Добро вечер. Вашиот маж пред малку загуби 500 евра на карти.
Жената видно изнервирана:
– Ма кажи му нека цркне и да не се враќа дома вечер!!
– Во ред, ќе му пренесам!!

Рак

Што прави рак во мозокот на полицаец?
– Умира од глад.

Вест

Доктор се јавува на пациентот:
– Имам добра и лоша вест, која сакаш да ја слушнеш прво?
– Ајде прво добрата.
– Имаш уште 24 часа живот.
Пациентот на ова:
– Уф, па добро, ако ова е добрата, која е лошата?
– Па… заборавив да ти се јавам вчера.