Знак

Стариот знак на работничката класа беше срп и чекан.
Новиот знак на работничката класа е газ и гулаб – или лижеш или леташ!

Обиди се со

Апче

Се качува баба во автобус и му вика на возачот: – Синко, кога ќе стасаме …