Дома / Вицови / Разно / Рогови

Рогови

Се враќа мажот од службен пат и носи голем поклон за сопругата.
Во рацете го држи поклонот и не може да притисне на ѕвончето на влезната врата.
Се мачи да го докачи, се мачи… Поминува комшијата крај него и му вели:
– Со роговите комшија. Со роговите!

Обиди се со

Потомство

Четири католички свештеници и една калуѓерка пијат кафе во кафуле на плоштадот „Св. Петар“ во …