Дома / Вицови / Разно / Грчко село

Грчко село

Македонец поминува низ едно грчко село и гледа свадба. Седнува да се најаде и напие и гостејќи се
започнува разговор со човекот што седи до него:
– Види ја невестата, со мустаќи, не можеш да познаеш дали е маж ли е жена!
– Ако уште еднаш слушнам нешто лошо за ќерка ми, ќе те убијам! – Нервозно го предупредил човекот.
– Оооф, извини, не знаев дека вие сте таткото на оваа убава девојка!
– Е сега ќе те убијам, јас сум мајката…

Обиди се со

Бесценето

Цвеќе-300 денари Такси-150 денари Кино-300 денари Вечера-2000 денари Подарок-4000 денари Хотелска соба-2000 денари Изразот на …