Дома / Вицови / Разно / Ајнштајн и битолчанецот

Ајнштајн и битолчанецот

Дошол Ајнштајн во Битола и одржал предавање за гравитацијата, завршил и рекол:
– Прашања?
Фиљан човек од третиот ред крева рака.
– Ајде господинот позади, како се викаш?
– Пеце.
– Повели Пеце.
– Не мојш бе чоек само така да гледаш на работите.
И така настанала теоријата на релативноста.

Обиди се со

Бесценето

Цвеќе-300 денари Такси-150 денари Кино-300 денари Вечера-2000 денари Подарок-4000 денари Хотелска соба-2000 денари Изразот на …