Дома / Вицови / Личности / Поучна приказна

Поучна приказна

Му стига на Трпе препорачано писмо од УЈП, лично таму да се појави, бидејќи многу малку приход пријавил за данок.
Прво отишол кај сметководителката да се консултира, и сметководителката му вика:
– Облечи го нај старото одело, да изгледаш сиромав, они да видат дека немаш пари, и дека го имаат погрешено пресметано данокот.
Трпе за секој случај отишол и кај адвокат, и овој му рекол:
– Море облечи го најубавото одело што го имаш, ќе видат дека ги почитуваш и може ќе ти ја намалат цифрата за плаќање данок.
Трпе збунет, отишол и кај попот, и него да го праша.
Попот молчел некое време, и му рекол:
– Ќе ти кажам една приказна Трпе… Во очи на свадба младата невеста ја прашува мајка си, каква спаваќа да облече за првата брачна ноќ. Мајка и рекла долга со долги ракави, после ја прашала сестра си, а она и рекла куса и секси спаваќа…
– Ама попе што има врска оваа приказна со мене?!
– Иста е како твојот случај бе Трпе, што и да облечиш, ќе те ебат!

Обиди се со

Висина

Отишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160. – …