Јајца

Трпана му вика на Трпе:
– Оди купи јајца од продавница!
– Имам две, уште колку треба?
– А тие две за ајдење ти се?!
– Не, само за лижење.
– Епа утре излижи си ги за појадок!

Обиди се со

Гости

Влав прашува комшија: – Ми дојдоа 9 гости, а имам 6 столици. Имаш 3 столици? …