Желба

Цветко фатил златна риба и рибата му вика:
– Ќе ти исполнам 3 желби, само не ме враќај во Вардар.

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...