Дома / Вицови / Златна риба / Трите желби на Мујо

Трите желби на Мујо

Мујо фатил златна рипка и рипката му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам три желби.
Мујо ја пуштил и и рекол:
– Направи ме бесмртен и богат…
За третата се мислел која да биде и видел едно магаре во близина и и рекол:
– Сакам да ми биде како на магарето.
Рипката му ги исполнила желбите и се вратил Мујо дома со полн куфер и и вика на Фата:
– Фато, пукај во мене!
А она му вика:
– Мујо што се случува со тебе?
– Абе пукај мори!
И Фата пукала, и видела дека е бесмртен. После го прашува:
– Мујо, од каде тие пари?
А он и вика:
– Ги спечалив. Ама чекај има уште нешто. Затвори очите.
Се соблака и и вика да отвори. Фата отвора и вика:
– Јаоо Мујо, колика ти пизда!!!

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...