Дома / Вицови / Златна риба (страна 3)

Златна риба

Црнец

Некој црнец во пустина ќе умрел од жед кога покрај една оаза нашол вирче вода во кое пливала една златна рипка.
– Аман не ми ја пиј водата и ќе ти исполнам три желби – му рекла рипката.
– Добро, сакам многу вода, сакам да гледам многу женски газови и сакам да сум бел.
И рипката го претворила во WC шоља.

Вечно млада

Некоја девојка ја фатила на златната рипка и рипката и рекла:
– Ако ме пуштиш ке ти исполнам една желба.
Девојката се согласила и ја пуштила на рипката.
– Ајде сега кажи ја твојата желба.
– Па сакам да сум вечно млада и убава.
И рипката ја претворила во кукла.

Златно дете

Мајкл Џексон фатил златно дете и детево му рекло ако ме пуштиш ке ти исполнам три желби.
– Нема шанси! Јас ваква риба како тебе чекам цел живот!

Мајкл Џексон

Мајкл Џексон ловел риби,така ловејќи ја фатил златната рипка и рипката му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба и тој се согласил.Откако ја пуштил Мајкл без размислување извикал:
– Нека исчезнат сите возрасни на светов!Упс…

Мост

Си бил еден рибар и на една река бил да лови риба. Но на реката немало мост а тој не можел да стигне до другата страна од реката. По извесно време ловење фатил златна желка и таа му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам една желба!

И старецот размислувал некое време и посакал желката да му направи еден мост.
Tаа рекла: Стара сум малку, ама ај ќе пробам да се свиткам.

Папагал

Папагал фатил златна риба и рибата му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам желба.
Папагалот ја пуштил и рибата му рекла:
– Кажи која е твојата желба?
– Која е твојата желба!

Златен четник

За време на војната во Босна муслиманите фатиле еден златен четник,а четникот им рекол:
-Ако ме пуштете ќе ви исполнам 3 масовни гробници!

Тегла

Снаодлив човек ловел риби и фатил златна риба и му рекла:
– Ако ме пуштиш ќе ти исполнам 3 желби.
Човекот ја пуштил во тегла за да може повеќе пати да ја фаќа.

Глупи

Си биле глуп, поглуп и најглуп и паднале на пуст остров! И фатиле златна рипка и таа му рекла:
Ако ме пуштите ке ви исполнам 3 желби и тие ја пуштиле.
И сега глупиов викат:Јас имам жена да ме вратиш! И таа го вратила.
На поглупиов  викат:Јас имам жена и деца да ме вратиш! И таа го вратила.
Најглупиов незнаел што да рече и рекол врати ми ги двајцата!

 

Јас сакам

Фатиле тројца златна рипка и таа рекла дека ке им исполни по една желба ако ја пуштат и тие се согласиле:
првиот – јас сакам да имам најубава куќа полна само со жени
вториот – јас сакам да имам најубава кола и во неа само жени да возам
третиот – јас сакам вие двајца ништо да немаат