Мост

Нашинец фаќал риби во едно езеро во Италија. Фатил златна рипка:
– Пушти ме и ќе ти исполнам една желба! – го замолила рипката
Нашинецот се помислил и рекол:
– Направи мост од тука до Македонија, кога ќе тргнам нигде да не запирам.
Рипката:
– Тоа е 99% невозможно!
Нашинецот:
– Тогаш направи кога сме на печалба, нашите жени да не одат со други мажи.
Рипката:
– Со колку ленти сакаш да биде мостот?

Обиди се со

ЕКТС

Фатил студент златна рипка и таа му рекла: – Пушти ме, ќе ти исполнам една ...