ЕКТС

Фатил студент златна рипка и таа му рекла:
– Пушти ме, ќе ти исполнам една желба.
Студентот се зачудил:
– Како една, зарем не беа три?
На тоа рибата му одговорила:
– Ееее, сега е по ЕКТС.

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...