Дома / Вицови / Златна риба / Цветко и рибата

Цветко и рибата

Цветко слушнал на вести дека рибата раѓа повеќе од 100 риби. Еден ден отишол на риболов и фатил златна рипка и оваа му рекла:
– Пушти ме и ке ти исполнам три желби.
Овој ја пуштил и рекол:
– Прво сакам да имам многу жени, второ сакам многу пари и трето сакам да те изебам.
И оваа:
– Зошто да ме изебеш?
– Затоа што ако ми родиш сто деца цел живот желби ќе ми исполнуват.

Обиди се со

Еж

Бил на одмор Трпе со Трпана и малиот Цветко. Ловел риби и фатил златна рипка. ...