Ta-Daam

Му вика камелеон на куче:
– Еј сакаш да ти покажам нешто јако ?
Кучето одговара:
– Ајде бе покажи.
Камелеонот ја менува бојата во црвена од зелена и вика
– Та-даам
И кучето вика:
– И шо напрај сеа?

Обиди се со

Поздрав

Вoлкoт: Селaм aлејкум мoмци. Свињите: Уф фaлa бoгу, муслимaн е.