Дома / Вицови / Животни (страна 4)

Животни

Полжави

Два полжави се шетале по улица и едниот му рекол на другиот:
– Ајде да одиме во кино!
– Ајде. Што игра следната година?

Океанот

Нилскиот коњ решил да оди накај океанот. Тргнал по реката и одел, одел се додека реката не се раздвоила. Тука застанал, видел некој алигатор и го прашал:
– На кај е океанот?
– Не знам почекај да го прашам брат ми.
Овој чекал саат, два, три и еве го алигаторот со брат му.
– Знаеш, не знаеме на кај е океанот и решивме да те изедеме!

Страна

Лавот ги собрал на куп сите животни и им наредил:
Убавите ќе застанат од левата страна на потокот, а интелегентните од десната. Почнале да се редат животните сите си го заземале местото само жабата стои у место здрвена. Лавот ја прашува:
– Жабо што чекаш ти?
– Па да се расчеречам ако не!

Глад

Во авион со останатите патници се возел и еден мечок.
На пола пат ужасно огладнел и се упатил кон пилотската кабина.
– Сега ќе изедам еден од вас двајца – рекол мечокот.
И пилотот и копилотот се уплашиле и почнале да го убедуваат дека е ризично и дека доколку изеде еден од нив може сите да настрадаат. Затоа пилотот му предложил:
– Кога веќе си решил да изедеш некој од персоналот, изеди ја стјуардесата.
Послушал мечокот и се упатил кон стјуардесата.
Со неа разменил неколку збора, се замислил малку, а потоа си седнал на седиштето. Летот мирно продолжил.
Малку подоцна, решил пилотот да прошета низ авионот.
Го видел мечокот и го прашал:
– Нели беше многу гладен. Зошто не ја изеде стјуардесата?
– Е да, па после мене да ме “онадите”!

Магарето и зајакот

Шетаат магарето и зајакот низ шумата и шетаат така едно 10 минути, 20 минути и ништо не се случува. Магарето му вика на зајакот:

-Абе зајко, у многу глуп виц сме се заглавиле ние двајца.

Река

Стои мравката на брегот од реката и плаче. Доаѓа слонот.
– Зошто плачеш?
– Сите мравки ја поминаа реката преку едно гранче, и таман јас да поминам, гранчето се скина.
– Немај гајле, ај качи се на мене ќе те пренесам.
И ја пренел.
– Еј слону, фала ти многу ти си најдобар…
– Немој ти мене фала, од фала не се живее, ајде сега соблекувај тоа гаќите!

Воспитување

Мајката ајкула го учела својот син како да лови човек.
– Значи сине кога ќе го видиш човекот ќе почнеш да кружиш околу него 20 минути, па после ќе одиш ќе го изедеш.
– Е како мамо, ако сум многу гладен?
– Па ако сакаш да го јадеш со гомна…

Зајко напушен

Лавот забранил да се пуши трева во џунглата. Сите го почитувале тоа освен зајко кој секој ден пушел. Еден ден го затекнал лавот и му се развикал:
– Зајко!!! Што правиш? Нели реков да не се пуши во џунглава!
– Е добро еднаш и ти пак еее….
Вториот ден пак го затекнал:
– Абе зајко што реков јас?
– Абе пак ти… е не пушам повеќе, готово…
Третиот ден го нашол во реката пак со џоинтот в уста:
– Море зајко, абе пак пушиш?
– Аааааа, не, за нас рибите тоа не важи!

Трпение

“За љубовта е потребно трпение”, и рекол пајакот на стоногалката и и ги раширил првиот пар нозе.