Дома / Вицови / Животни (страна 18)

Животни

Не сери!!!

Се шетал штрк по бара и ете ти жаба. Оп и ја изел. Летнал штркот, а жабата извадила глава од газот и го прашува штркот: – На која висина сме!? – На 15 илјади метри! – Ауууу, не сери!

Страв

Дошле зајакот и син му дома. Синот цел помочан, а таткото покакан.
Мајката зајчица ги прашува:
– Сине, побогу, што ви се случило?
А синот одговара:
– Ма остај, се помочав од страв додека мечката си го бришеше г'зот со тато.

Судбина

Воделе љубов глушец и слоница. Утрото глушецот кога се разбудил ја нашол слоницата мртва и си рекол:
– Е, што ти е судбина, за една ноќ уживање сега треба цел живот гроб да копам!!

Вкрстување

Што ќе добиеш кога ќе се вкрстат пит-бул териер и леси?
– Куче што ќе ти ја изгризе раката, па ќе оди да бара помош.

Волкот и лисицата

Отишла лисицата кај волкот.
– Волку, ај научиме да читам , само ти знаеш да читаш во шумава?
– Ќе те научам, ама ако ми дадеш, одамна ти имам фрлено мерак.
– Манјачиште едно! – рекла лисицата и си отишла.
После некое време, лисицава си размислила и решила дека вреди да му даде на волкот за да научи да чита.
И така биднало. Волкот си го направил меракот и …
– Е па сега волку, бидна што бидна, ај да ме учиш да читам.
– Срце, јас сум Вук Јебач, а не Вук Караџич!