Дома / Вицови / Животни (страна 10)

Животни

Желки

Си биле две желки и оделе по пустина. И наеднаш дошле до една палма со вода. И сега ако првата испиела тогаш ќе немало вода за другата а ако втората пиела ќе немало вода за првата. А се гаделе заедно да пијат. И на првата желка и текнало да појде да земе цевки. И отишла првава по цевки и вторава ја чекала 100,150,200,250,300 години… и била жедна и почнала да пие од водата. И тогаш првата излегува од зад палмата и вели:
– ако вака правиш поарно да не тргнувам.

Зафркавање

Зајакот и вели на змијата:
– Извини што те зафркавав дека немаш нозе. А змијата му вели:
– Добро бе, било па поминало.
Зајакот:
– Епа дај си рака.

Мравка и слон

Паднала мравката во една дупка, поминал слонот и ја прашал ти треба помош?
Да ми треба, – одговорила мравката.
И оти му бил долг на слонот го пуштил надолу и ја извадил мравката.
Поминало време, сега слонот паднал во истата дупка почнал да вика и да бара помош. Поминала мравката и му рекла да почека за да го извади од дупката.
– Како ќе ме извадиш кога твојот не можам ни со микроскоп да го видам?
Но мравката ја запалила колата пуштила сајла и го извлекла слонот.
Наравоучение:  "Не е важно дали ти е голем или мал важно е кола да имаш".

Животно

Си било едно магаре си се шетало и одеднаш ја сретнува зебрата. Зебрата му  вели:
– Абе каков вид  животно си ти?
Магарето и вели:
– Соблечија пижамата па ќе видиш што животно сум јас!

Кучинја

Се шетале 2 кучиња низ пустина и едното му викат на другото:
Ако не наидеме на дрво ќе се измочам!

 

Животинска дупка

Трчал зајакот низ шумата и наеднаш паднал во голема дупка и почнал да рипа за да се качи, но не можел, погледнал наоколу и рекол:
– Ааааа, еве тука има вода за пиење и трева за јадење, убаво е за живеење.
По некое време паднала и лисицата во истата дупка, почнала да рипа ама не можела да се качи, погледнала наоколу и рекла:
– Аааа, еве тука има зајак за јадење и вода за пиење, убаво е за живеење.
По некое време во дупката паднал и волкот, пробал да излезе и кога видел дека не може погледнал наоколу и радосен рекол:
– Аааа, тука било убаво за живеење, има зајаче за јадење, вода за пиење и лисица за ебење.
И по некое време во дупката паднала и мечката, пробала да излезе, но видела дека не може и погледнала наоколу и рекла:
– Аааа, тука било убаво за живеење, има зајаче за јадење, вода за пиење и лисица за ебење. Но наеднаш се завртела во другиот ќош и го видела волкот како се крие и насмеано рекла:
– Оооо, и волк за тепање.

Моркови

Зајко имал многу моркови и веќе не знаел што да прави со нив. Му текнало и земал ги закопал во земја и над  нив ставил еден знак што на него пишувало ОВА НЕ СЕ МОРКОВИ. Поминало некое време, дошол ежот и му ги зел морковите и на знакот напишал: ЕЖОТ НЕ ГИ ЗЕМА.

Глувче во аптека

-Си било некое глувче и заминало во аптека да купи аналгин.
-Тогаш сестрата му вика да го пакувам или во кеса ке го носиш.
-Глувчето: Сестро ке го тркалам

Педери

Трча зајко низ шумата и се дере ПЕДЕРИ ПЕДЕРИ ПЕДЕРИИИ
Го гледа мечката и му вика: абе зајко од кај знаеш што се тоа педери мал си, еве види уште млеко имаш на устата…
Мецо тоа не е млеко ! ПЕДЕРИ ПЕДЕРИИИИ.

Штрк

Зошто на штркот му се високи нозете?
За да не си ги натопи јајцата кога се тушира.