Дома / Вицови / Животни / Отровни змии

Отровни змии

Се шетале две змии, мајка и ќерка. По некое време ќерката ја прашува мајката:
– Мамо, мамо! Абе ние отровни змии сме?
– Зошто ме прашуваш ќерко?
– Затоа што си го гризнав јазикот!

Обиди се со

Јазици

Научил волкот да вика кукурику, се скрил во шумата и почнал да вика. Слушнала лисицата ...