Дома / Вицови / Виц на денот (страна 87)

Виц на денот

Изненадување

Седи младич во кафеана покрај постара средновековна жена, која не изгледа лошо за свои години, има испиено многу и го прашува дечкото:
– Дали си имал дупли секс со мајка и ќерка?
– Не, не сум пробал, но би сакал.
Жената му вика:
– Вечерва е твојот среќен ден.
Го носи дома, влегуваат во станот и жената вика:
– Мамо мамо… изненадување!!!

Океанот

Нилскиот коњ решил да оди накај океанот. Тргнал по реката и одел, одел се додека реката не се раздвоила. Тука застанал, видел некој алигатор и го прашал:
– На кај е океанот?
– Не знам почекај да го прашам брат ми.
Овој чекал саат, два, три и еве го алигаторот со брат му.
– Знаеш, не знаеме на кај е океанот и решивме да те изедеме!

Желба

Управникот на затвор ја прашува затвореничката осудена на смрт на електрична столица:
– Имате ли некоја последна желба?
– Да. Ве молам држете ме за рака.

Нос

Некој старец кој никогаш не бил на лекар оди на преглед. Влегува во болницата и застанува на шалтер, а сестрата го прашува:
– Повелете господине.
– Сакам да разговарам со некој лекар.
– А, што е вашиот проблем?
– Нешто не е во ред со мојот к*р.
– Како не ви е срам. Па тука има жени и деца. Требаше да кажете нешто друго, како на пример дека нешто не е во ред со вашиот нос!!!
Стариот засрамен излегол и се вратил наредниот ден. Сестрата пак го прашува:
– Што е проблемот господине?
– Нешто не е во ред со мојот нос.
– Така веќе може. А што во врска со вашиот нос не е во ред?
– Не можам да мочам низ него.

Кампување

Мујо, Хасо, Цветко и Трпе се договарале да одат на кампување во планина. Два дена пред да заминат, жена му на Трпе му рекла:
– Ти нема да одиш на кампување!
Бидејќи ништо не можеле другите тројца пријатели да сторат, заминале без него. Кога стигнале таму, го начекале Трпе со запален оган, го прашале како успеал да ја убеди жена му. И Трпе им раскажал дека вечерта жена му дошла облечена во секси ноќница го однесла во спалната, му дала лисици и му рекла „Врзи ме“, Трпе ја врзал и таа му рекла „сега можиш да ми правиш што сакаш’“
– И еве, и направив што сакав.

Слики

Постара госпоѓа разгледува претежно досадни слики во уметничка галерија, кога во еден агол забележува слика која и штрчи, па го прашува уметникот:
– Што по ѓаволите е ова???
– Па ова госпоѓо би требало да биде мајка со дете.
– А зошто не е?

Кокошки

Се јавува човек што дтка во полиција и вели:
-Попопополиција?
-Да полиција.
-Кококошките на комшијата ми сметаат да спијам?
-Колку ги има?
-100.
Па ибркај ги-му велат од полицијата.
-Па ииизззбркав 90 но ооосстанатите ми сссметаат.
-Па избркај ги и тие.
-Изззбркав 9 но тоа што осстттана пак ми ссссмета.
-Па отерај го и тоа во пичку матер.
-Па му ввииккам иди у пипипипи-и сите кокошки се вратија.