Дома / Вицови / Виц на денот (страна 5)

Виц на денот

Мирис

Трпе дома залегнат, гледа фудбал и се испрдел квалитетно.
Во тој момент ѕвони ѕвончето, и Трпе брзо испрскал со освежувач на просторот со мирис на борова шума.
Влегува Цветко и уште од вратата вика:
– Трпе кај тебе мириса, како некој да се испосрал у борова шума!

Комшии

Се јавува Цветко во утринска емисија:
– Ало, во програма сум?
– Да!
– Мене ми е супер у државава, живеам во една соба со: џандар, доктор, политичар и келнер, ко една личност сме.
– Каде?
– Во Бардовци!

Кока кола

Се возат прилепчани во воз. Жешко времето, па ожеднале. Имало ресторант услуга, па решиле да нарачаат за пиење:
– Келнер, дај по едно пепси, ожеднавме ебаго!
– Пепси нема, само кока кола ако сакате – вели келнерот.
Се чудат прилепчани што ќе да е тоа кока кола, ама ај, нејсе… пуста жед не се трпи, па се сложиле. Еден од нив вика:
– Чекајте брајча, да видиме шо е ова чудо. Прво јас че пробам, че се напијам, па ако чини, че пијате и вие. Да не умриме сите наеднаш ебаго!
Се сложиле прилепчани и човекот го крева шишето да пие, арно ама во моментот возот влегол в тунел.
– Пфффф…(плука) Не пијте брајча очорееев!

Ветувања

Влегува геј во кавич, оди на шанк и со нежен феминизиран тон му вика на шанкерот:
– Ќе може ли една кока-кола, грч ладна….
На шанкот имало неколку шофери, и еден од нив дрско му враќа:
– Уште еднаш ако прозбориш на тој тон, ќе ти ја начукам кока-колата во г’з!
А дечкото му одговара:
– Ахх, тие пусти обеќања…

Состанок

Трпана ја прашува ЦветаЧ
– Како помина на состанокот? Раскажувај!
– Ужас, маж ли е тоа.
– Што сторил?
– Кога дојде сметката побара да ја платиме по пола!
– Го разбирам, те видел колку пиеш!

Роденден

Влав се јавува во брачно советувалиште:
– Ало, советувалиште за брачни парови?
– Да, повелете.
– Како да го обележам најевтино роденденот на сопругата?
– Во календар со сино пенкало!

Стик

Рамче му раскажува на Трпе:
– Сабајлево си купив стик Нивеа!
– И?
– На упатството пишуваше да го отворам и да го стиснам од позади…
– Добро…
– И сеа многу ме боли кога пешачам, ама па кога ќе прднам многу убаво мириса!

Порано и сега

Порано и с’г:
Баба и Дедо: Запознавање, прв пољубац, свадба, секс..
Мама и Тато: Запознавање, прв пољубац, секс, свадба..
Д’нска: Пољубац, секс, пољубац, секс, запознавање.