Дома / Вицови / Виц на денот (страна 4)

Виц на денот

Слика

Трпана го прашува Трпе:
– Зошто секогаш ја носиш мојата слика во паричникот.
– Кога се соочувам со некој проблем, без разлика колку голем ми изгледа, ја погледнувам твојата слика и проблемот исчезнува.
Трпана задоволно:
– Ти давам сила и надеж?
Трпе одговара:
– Да! Ти ја гледам сликата и се прашувам: „Кој проблем може да е поголем од овој?!

Желба

Малиот Трпе ја прашува мајка си:
– Мамо, ти што повеќе сакаше, син или ќерка?
– Јас само сакав да ги заврзам патиките!

Крава

Трпе купил крава. По некое време ја носи на ветеринар:
– Убаво си јаде докторе, млеко убаво дава, послушна е, општо добра е, ама кога ќе ја одведам кај бикот, ќе седне на газот и не мрда.
– Да не ја купивте од Прилеп?
– Да бе, докторе, како погоди?
– Жена ми е од таму!

Време

Трпе го прашува Цветко:
– Од кога не си имал секс?
– Шо ден е денеска?
– Недела.
– Од јануари…

Избор

Трпе ја прашува Трпана:
– Мила, што да пуштам, порно или фудбал?
– Што знам миличок, ај порно… Фудбал, горе-доле, знаеш како се игра!

Донација

Младиот комшија ја среќава комшивката во лифтот.
– Каде ќе одиш, Трпано? – Прашува комшијата.
– Одам да давам крв.
– Колку се плаќа за давање на крв?
– Па 20 евра.
– Леле, малку! Јас, пак, одам да донирам сперма и банката ми плаќа 50 евра.
Трпана стегнува усни и луто тргнува напред. Наредниот ден, пак се среќаваат во лифтот.
– Пак ли крв ќе даваш, Трпана?
– М-мм…, одговара таа со полна уста!

Пари

Разговараат двајца старци:
– Абе Цветко, кога имаше 20 години одеше со 20 годишни девојки, на 50 години одеше со 20 годишни девојки,
cега со 80 години пак одиш со 20 годишни девојки!
– Добро…
– Епа како ти успева?!
– Абе и 100 години да имам, 100 евра cи се 100 евра!

Пилинг

Трпана го прашува Трпе:
– Драги да ми дадеш пари за пилинг!
– Што е пак сега тоа?
– Да си ја помладам кожата да ми биди мека и мазна.
– Вие змиите нели сами си ја менувате кожата?!

Готвач

Главниот шеф на еден ресторан го пробува јадење направено од Трпе.
– И ти работеше како готвач во војска?
– Да и плус тоа два пати ме ранија.
– Не ми е јасно, како не те утепале!

Мусака

Прва брачна ноќ… младите у кревет… настапува кулминација. Трпе вика:
– Трпанооо ќе ти ја изедам путкатааа!!!
Од ходникот се јавува свекрвата:
– Трпе, толку убава мусака сум ти напраила, ти најде шо да јадеш!