Дома / Вицови / Виц на денот (страна 30)

Виц на денот

Боречки вештини

Оди кинез во кафана, седнува покрај Цветко и почнува да пие пиво. Цветко го гледа и му вика:
– Друже, знаеш некои боречки вештини, кунг фу, карате или слично?
– Зошто ме прашуваш? Затоа што сум кинез?
– Не, затоа што пиеш од моето пиво.

Проблем

Некој човек имал голем проблем. Бил многу „надарен“ и постојано ги кинел кондомите.
По последното кинење на кондомот, малку нервозен, пошол во аптека, го извадил алатот, тропнал на масата и прашал:
– Дали можи да ми најдите големина на кондом за алатов?
Аптекарката го видела и рекла:
– Тешко дека кај нас во Македонија можиш да најдиш таква големина, ама можеш да појдеш во Франција, таму тие се мераклии за овие работи, сигурно ќе најдеш.
Човекот го фаќа првиот авион за Франција. Стигнува во Париз и влегува во првата аптека, па и таму го извадил и ја прашал аптекарката дали може да се најде големина на кондом за неговиот алат. Аптекарката го гледала онака со широко отворени очи, но му рекла дека таква големина нема, и дека најдобро ќе биде тој да појди во Африка, затоа што таму биле исто така надарени црнците, па таму сигурно има.
Човекот го фаќа првиот авион за Камерун. Стигнал во Камерун и влегува во првата аптека, па и таму го извадил алатот и ја прашува аптекарката дали имаат кондоми со толкава големина. Аптекарката го гледа и викнала по својот помошник:
– Матумба, донеси од тие најмалите кондоми.

Број

Влав пишува порака на друг влав:
– Јани, не можам да ти го најдам бројот, те молам ѕвони ми ти!
По некое време добива порака:
– Си го сменив телефонот, и јас ти го немам бројот.

Сам сум

Трпе тропа пред врата и вика:
– Отварај!
– Кој е?
– Ја сум мори маж ти!
– Чекај не можам гола сум
– Отварај ја сум, сам
– Абе ти си сам ама ја не сум сама..

Прслуци

Трпе пијан се враќа по полноќ и пред себе тркала една автомобилска гума.
Трпана го прашува:
– Зошто ти е таа гума, бе, глупак, па ти немаш кола?!
– Те прашувам ли јас тебе зошто си купуваш прслуци?!

Во градинка

Две деца во градинка се караат:
– Мојот татко има лаптоп!
– И мојата мајка, исто така има лаптоп!
– А пак тато има џип!
– И мама има џип!
– А пак тато има куре!
– Мама, исто така има!
– Е како така, мајка ти не може да има куре!
– Има, има! Во фиоката!

Соблакање

Две пива седат дома и пијат и им влегува една ракија, ги соблекува патиките, и пивата и викаат:
– Не се соблакај, домашна си.

Шалтер

Малиот Трпе го прашува татко му:
– Тато што е тоа Шалтер?
– Оди прашај ја мајка ти.
– Мамо што е тоа Шалтер?
– Оди прашај го татко ти.
– Татооо бе паа..
– Тоа е сине, тоа е шалтер..

Ракија

Влегува Цветко во кафана и ја прашува келнерката:
– Срце убава ви е ракијата?
– Како мене!
– Епа дај едно пиво.

Рај и пекол

Умира Трпе и застанал пред портите на рајот. Доаѓа Господ и му отвара.
– Господе, јас сум Трпе и живеев праведен живот. Мслам дека сум за тука.
– Да Трпе, за тука си. Сигурно си гладен, ќе јадеш ли со мене?
– Зошто да не.
Отворил господ рибина конзерва, седнале и почнале да јадат. Додека јаделе, гледа Трпе долу во пеколот како јадат печено месо, пијат вино, трешти музика..
На другиот ден пак конзрва а во пеколот печено прасе. Трпе го прашал Господ:
– Господи, се извинувам ама нешто не ми е јасно, ние тука во рајот јадиме конзерви а оние во пеколот се гостат со се и сешто!
– Трпе, како да ти кажам, не се исплатува да готвам само за двајца.