Дома / Вицови / Виц на денот (страна 10)

Виц на денот

Убавина

Цветко го прашува Трпе:
– Што би сакал да бидеш глуп или убав?
– Глуп!
– Зошто глуп?
– Затоа што убавината е минлива.

Смртна постела

Баба лежи на смртна постела и околу неа се собрале цела фамилија.
– Леле деца, кутрата јас ќе си умрам – вика бабата
Внукот сакајќи да ја утеши и вика:
– Не се грижи бабо, кога ќе отидеш ќе го видиш дедо пак!
А бабата на тоа враќа:
– Ќути сине, не ја влошувај работава…

Крпа во уста

Трпе се оженил со Трпана, се вселиле во нов стан и почнале да уживаат во медениот месец. И така секоја вечер од станот се слушале врискања, дишење и љубовно стенкање. По неколку дена соседот го сретнува Трпе и му вели:
– Трпе, немој да се лутиш, ама не можеме да спиеме од вас и вашето стенкање. Дај стави и крпа во уста на Трпана и нека не стенка толку.
– Нема проблем комшија, се извинувам, не сум знаел дека сме биле толку гласни.
Вечерта, во еден момент се слуша Трпе:
– Комшијаааа, вака добро е!?
– Добро е Трпе, добро е! – одговара соседот.
Втората вечер пак се слуша Трпе:
– Комшијаааа, вака добро ее!?
– Добро е Трпе! – одговара соседот.
Третата вечер пак се слуша Трпе:
– Комшијааа, добро е вака!?
И соседот изнервиран:
– Трпе вади ја крпата од уста, цела зграда мисли дека мене ме ебеш.

Oрален секс

Рaзгoвaрaaт две бaби:
– Знaеш Трпано, oвa млaдиве скрoз будaлетинки се. Измислиле oрaлен секс…
– Штo е тoa?
– Дa лижеш кaј штo мoчaш…
– Аaa, a кaпaкoт гo кревaaт?

Пегла за коса

Трпе ја прашува Трпана:
– Зошто ја пеглаш косата?
– За да ми биде подолга.
Следниот ден, докторот го прашува Трпе:
– Како рековте дека ја добивте изгореницата на пенисот?

Слабеење

Влегува дебела жена во аптека и прашува:
– Имате ли нешто ефтино за слабеење?
– Да, имаме. Ханзапласт.
– А како се користи?
– Се лепи на уста

Прекар

Седат дедо и внук на некој рид и гледаат кон селото доле.
Дедото му вели на внукот:
– Ги гледаш оние големите куќи во селото? Јас ги имам градено со овие две раце! Дали ме викаат Цветко “куќоградачот”? – Не.
– Ја гледаш онаа црква на сред село? Јас ја имам градено. Дали ме викаат Цветко “црквоградачот”? – Не.
– Го гледаш оној ѕид околу селото? Сам јас го имам градено, камен по камен! Дали ме викаат Цветко “ѕидоградецот”? – Не.
– Ама еднаш ќе ебеш овца и…

Венчавка

Оди млад човек во матично:
– Можe да закажам венчавка за во вторник?
– Можe бе дечко, ама сите бараат во сабота или недела, ти зошто во вторник?
– Е па за да не си го расипам викендот.

Извршители

Се шетаат двајца вампири еден татко и еден син. Таткото му вика на синот:
– Сине види го гледаш она село.
А синот одговара:
– Да татко го гледам.
– Епа тогаш ако го гледаш, гледаш колку куќи има таму?
– Да тате многу куќи има.
– Кога ќе дојде 00:00 часот ние ќе се спуштиме доле и ќе му ја исцицаме крвта на секој еден член од семејството на секој 5 куќи.
По ова синот одговара:
– Ама тате зошто да се мачиме на секој 5 куќи зошто од првата куќа не им ја исцицаме крвта на сите членови од семејството.
На ова таткото одговара:
– Сине ние не сме извршители, ние сме вампири.