Дома / Вицови / Сличности/Разлики (страна 3)

Сличности/Разлики

Даска

Која е разлика меѓу плавуша и даска за пеглање?
– Нозете на плавушата полесно се рашируваат.

Бранење

Што е разликата измеѓу држава и жена?
– Државата ја браниш од непријатели, а жената од пријатели!

Пробување

Што е разлика помеѓу самоубиец и девица?
– Самоубиецот пробува да се убие, а девицата ќе се убие ако не проба.

Коло

Која е разликата меѓу баба на свадбено оро и македонски фудбалски претставник во Лигата на шампиони?
– Бабата, сепак, ќе успее да одигра две-три кола.