Дома / Вицови / Сличности/Разлики (страна 2)

Сличности/Разлики

Одбирање

Која е разликата помеѓу политичар и крадец?
– Политичарите ние ги бираме, а крадците не бираат нас.

Дупки

Која е разликата помеѓу пенис и волан?
– Воланот бега од дупките, а пенисот влага во нив.

Рогови

Која е разликата помеѓу жена и полжав?
– Полжавот ги покажува роговите кога ќе излезе од куќа, а жената кога ќе влезе во куќа!

Седум

Која е разликата меѓу плавуша и мачка?
– Мачката има седум животи, а плавуша може седум пати.

Ракија

Која е разликата меѓу жената и ракијата?
– Ракијата е подобра кога е домашна и стара, а жената кога е туѓа и млада!

Зуење

По што се слични политичарот и осата?
– И двајцата зујат, но нема ништо од медот.