Дома / Вицови / Сличности/Разлики (страна 11)

Сличности/Разлики

Кречење

– Што е сличност помеѓу секс и кречење стан?
– И во едниот и во другиот случај некој треба да гледа во таван.

Черчил и Сталин

– Што е разликата меѓу Черчил и Сталин?
– Черчил ги собирал вицовите што луѓето ги кажувале за него, а Сталин ги собирал луѓето што кажувале вицови за него.