Дома / Вицови / Сличности/Разлики

Сличности/Разлики

Потреби

Која е разликата меѓу маж и жена?
– Жената сака еден маж да ѝ ги задоволи сите потреби.
– Мажот сака сите жени да му задоволат една потреба.

Југо

Која е разликата меѓу Југо и Јеховин сведок?
– На Јеховиниот сведок можеш да му ја затвориш вратата.

Три деца

Разлика помеѓу прво, второ и трето дете:
Прво дете – го пазиш и внимателно го следиш секој негов чекор.
Второ дете – ретко го гледаш, гледаш само да не јаде од чинијата на мачката.
Трето дете – ако детето јадело од чинијата на мачката, тогаш тоа си е проблем на мачката.

Кавадарчанец

Која е разликата помеѓу Кавадарчанец и Камила ?
– Камилата може да се напие само еднаш, а да работи цел месец, а Кавадарчанецот може да изработи само еднаш, а да пие цел месец.