Дома / Вицови / Си биле... / Шампионат

Шампионат

Шампионат во дркање. Учествуваат Французин, Италијанец и Македонец. Прв Французинот. Дрка, дрка, дрка и по едно саат време вика:
– БОКАЛ! Му носат бокал, овој го полни до врв.
Италијанецот. Дрка, дрка, дрка и по едно 7- 8 саати вика:
– КОРИТО!
Му носат корито, Италијанецот го полни до врв. Доаѓа на ред Македонецот. Се фаќа за работа, дрка, дрка, дрка… и по едно месец дена дркање одеднаш викнува:
– МИКРОФОН!
Сите се гледаат меѓусебе, кој курац сега му треба микрофон. Му носат микрофон, а Македонецот се дере:
– КОЈ НЕ ЗНАЕ ДА ПЛИВА, НЕКА БЕГА!!!

Обиди се со

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да ...