Дома / Вицови / Си биле… (страна 5)

Си биле…

Шноли

Си биле две девојчиња и се фалеле чија баба е поубава. Првото рекло:
– Баба кога ќе се насмее, како сонце блеска.
Второто рекло:
– Баба има најубава коса и на неа има како сиви шнолки.
Се уфрлило трето девојче:
– Мори глупачо, тоа не се шноли тоа се вошки!

Средба

Се сретнале двајца пријатели на туристичко патување во Египет. Едниот Македонец другиот Грк. Гркот изненаден:
– Кај си бе човек, колку време те немам видено, баш тука кај пирамидиве да се сретнеме. Колку е мал светот!
А Македонецов:
– Не е светот мал, Македонија е голема!

Рециклирање

Си седел некој Македонец во некој локал во Битола и си појадувал тост со маргарин и мармалад кога до него седнал некој Грк кој џвакал мастика. Македонецот го игнорирал но сепак гркот почнал да зборва:
– Еј, вие тука јадите цел леб за појадок ?
– Да.
Гркот направил балонче со мастиката и гордо продолжил:
– Ние не. Јадeме само пола. Останатото го фрламе во корпи за рециклирање и после ви го пуштаме тука во форма на леб за тост.
Македонецот си поќутел. Но гркот упорен продолжил:
– Вие тука го јадeте целиот мармалад?
– Да. – рекол македонецот.
– Ние не. Ние во Грција јадиме свежо овошје. Сите остатоци ги фрламе во канти за рециклирање и ви ги пуштаме тука во форма на мармалад.
На македонецот му пукнал филмот и го прашал гркот:
– Вие ебeте долу во Грција?
– Па се разбира. – рекол гркот.
– И што им правите на кондомите по сексот? – прашал македонецот
– Па ги фрламе, нормално. – одговорил гркот.
На тоа Македонецот му рекол:
– Ние не! Тука во Македонија ги фрламе во корпа ги рециклираме и после ви ги пуштаме во Грција во форма на мастики.

Тресење

Три деца се расправаат на кој дедо повеќе му се тресат рацете.
Првото: Дедо ми кога оди во веце цела шоља ја моча.
Второто: Дедо ми кога оди во веце цело веце е мокро после него.
Третото со блага насмевка им вика:
– Дедо ми кога оди во веце, два пати свршува.

Педер и Лудак

Си биле педер и лудак, и лудакот му вика на педерот:
– Леле како ми се ебе мува!!!
А педеров:
– Бзззззззз…

Човекојадци

Се возат Македонец, Грк и Албанец во авион и се случило несреќа и паднале од авионот во некоја џунгла, по некое време ги нашле човекојадци и им рекле:
– Ако издржите по 10 работи да ви бутнеме во газот ве пуштаме на слобода. Овие се сложиле.
Оди прв албанецот му бутаат 10 сливи, после третата почнува да писка, не издржува и го изеле.
Оди втор македонецот му бутаат петровки, после седмата се насмејува и не издржува и го изеле.
После некое време се сретнуват албанецот и македонецот во рајот и албанецот му вика на македонецот:
– Зошто бе македонче не издржа уште 3 петровки, се насмеа и те изедоа човекојадците?
– Ќути брат, видов дека на гркот му спремаат 10 лубеници.

Провалија

Македонец, Германец и Италијанец требало да поминат голема провалија со кола. Иде Италијанецот со најново ферари, пред дупката кочи и вика нема шанса јас да ја скокнам провалијата. Иде Германецот со најново Порше и исто така пред дупката кочи и вика неможам јас да ја поминам. Иде македонецов со фиќо, се залетува ја прерипува дупката и овие му нудат награда. Овој одговара, не ми треба ништо само направете ми ја кочницата од колата.

Скокање

Се натпреварувале Македонец, Албанец и Грк кој помалку капки ќе испрска кога ќе се фрли во базен. Се фрла Албанецов и испрскал 15 капки, се фрла Македонецов испрскал 5 капки, Гркот се фрла нема капки и судиите велат:
– Го молиме Гркот да го повтори скокот.
Грков се фрла и пак нема капки. Судите:
– Го молиме Гркот да го повтори скокот.
Се фрла и пак нема капки. Судиите:
– Го молиме Гркот да се фрли во базенот, а не на циментото.

Вештерка

Си биле Американец, Французин и Македонец. Отишле во хотелска соба со некоја ќелава вештерка .Вештерката им рекла да и кажат да направи нешто што е невозможно.
– Американецот рекол: Фрли се од 100-ти кат притоа да не умреш.
Вештерката се фрлила и не умрела, и го изела Американецов.
– Французинот рекол: Фрли се во морето и да не се удавиш.
Вештерката се фрлила и не се удавила и го изела Французинот.
– Македонецот рекол: Еве ти 100 денари оди пострижи се!

Апче

Си биле македонец, грк и албанец. Им дале апче кој најмногу ќе издржи да се измоча. Албанецот после 5 минути се измочал. Македонецот после 10 мин се измочал. А гркот од мака поцрвенал и умрел.