Дома / Вицови / Си биле… (страна 2)

Си биле…

Најстарата работа

Си биле хирург, архитект и политичар и разговараат за тоа кој е најстар занает на светот. Хирургот вели:
– Бог од Адамовото ребро ја направил Ева. Значи тој бил првиот хирург и бил многу добар.
На тоа архитектот вели:
– Чекај, Бог ја направил Ева дури шестиот ден. Сети се на почетокот, прво било хаос па настанал ред. Кој би можел да направи ред освен архитектите?
Го прекинува политичарот:
– Добро луѓе, а што мислите, кој го направи хаосот?

Фалење

Се фалеле Французин, Англичанец и Цпногорец со своите жени.Англичанецот вели:
– Мојата жена има толку долги нозе, што кога ќе јавне коњ нозете и се влечат по земја. Не дека коњот е мал, туку нозете и се долги.
А Французинот:
– Мојата жена има толку тесна половина што можам да ја опфатам со два прста. Не дека мене пацете ми се големи, туку половината и е тесна.
Црногорецот:
-А мојата жена… Кога тргнувам на работа ќе ја плеснам по задникот, задникот и се тресе додека не се вратам од работа, не дека тој и е толку голем,туку толку ми трае работното време!

Англиски

Си биле Македонец и Aлбанец се натпреварувале кој повеќе го знаел англискиот јазик.
Прв бил Албанецот и рекол:
– Where are you from? Ај преведи.
Македонeцот:
– Од каде си?
Албанецот:
– Ајде сега ти македонче.
Македонецот:
– Преведи ми I dont know.
Албанецот:
– Јас незнам…
Македонецот:
– Eпа што се курчиш со мене, гледаш немаш везе од англискиот.

Тиква

Си биле Македонец, Германец и Французин имале презентација на апчиња за зголемување на машкиот полов орган. Прв излегол Германецот:
– Ние измисливме апче кога мажот ќе се напие да му се зголеми 5 цм.
– Како, во должина или обем?
– Ние со обемот немаме проблем, така да во должина. – рекол Германецот.
Публиката ракоплескала. Втор излегол Французинот:
– Ние измисливме апче кога мажот ќе се напие да му се зголеми за 10цм.
– Како во должина или обем? – прашала публиката.
– Во должина, ние со одемот немаме проблем.
Публиката посилно ракоплескала. Последен излегол Македонецот.
– Ние измисливме апче мажот кога ќе се напие да му стане како тиква.
– Како? Во обем или должина? – ракоплескајќи извикувала публиката.
– Ние немаме проблем ни со должината ни со обемот… НА ВКУС.

Државна тајна

Се натпреварувале Македонец, Американец и Русин кој подолго ќе може да зачува државна тајна.
И така прво го мачеле Американецот едно 10 минути и ништо, не издржал, им ја кажал државната тајна. Русинот го тепале 40 мин и на крај им ја кажал тајната.
На крајот Македонецот го тепале, го тепале цел ден тој никако да им ја каже тајната.
Вториот ден го ставиле во некоја соба метар на метар и му ги пуштиле најглупите турбо фолк песни на цел глас, и тоа не успеало, не ја открил тајната.
Третиот ден решиле да му ја честитаат победата, ја отвориле вратата од собата и го гледаат македонецот со прстот на главата како си зборува сам на себе:
– Сети се глупаку! Сети се… ќе те убијат!!!

Сметка

Си биле шкот, егеец, пироќанец, влав и евреин. Отишле во кафана и седнале. Кој ја плаќа сметката?
– Никој, затоа што ништо не нарачуваат.

Македонија

Македонец, американец, германец и грк се качиле на облакодер.
– За Америка! – рекол американецот, скокнал и умрел.
– За Германија! – рекол германецот, скокнал и умрел.
– За Македонија! – рекол македонецот и го турнал гркот.

Ќеф

Хитлер фатил Американец, Французин и Македонец. Најпрвин му се обратил на Американецот:
– Овде имаш 8 ракии, колку ќе испиеш?
– 4!
– Имаш 8 проститутки, со колку ќе бидеш?
– 4!
– Не ми правиш ќеф, носете го во гасна комора!
Потоа го прашува Французинот:
– Овде имаш 8 ракии, колку ќе испиеш?
– 6!
– Имаш 8 проститутки, со колку ќе бидеш?
– 6!
– И ти не ми правиш ќеф, носете го во гасна комора!
На крај му се обратил и на Македонецот:
– Овде имаш 8 ракии, колку ќе испиеш?
– 9!
– Како 9?
– Си носам! – и извадил едно шишенце со ракија.
– Браво, ми правиш ќеф! Овде имаш 8 проститутки, со колку ќе бидеш?
– 9!
– Како бе 9?
– И ти ми правиш ќеф!

Преживеани

Се случува несреќа на брод, единствени преживеани се Јапонец и Црногорец. Седат двајцата во чамец за спасување и Јапонецот прашува:
– Што ќе правиме сега?
А црногорецот одговара:
– Аман бре, вие Јапонците само нешто да правите!

Фалба

Си биле американец, русин и македонец. И тие се фалеле кој во што е подобар. Американецот рекол дека кај нив е развиено градежништвото, дека кај нив се градат високи згради и облакодери. Русинот рекол дека кај нив е развиена медицината, односно дека некој човек што не гледал убаво му ставиле фарови од волга, и дека после тоа се убаво гледал како був. На ова македонецот рекол:
– И кај нас е развиена медицината, еден човек работејќи на машина за сечење дрва си ја исече раката до зглоб, па ние му сошивме виме од крава па сега работи и си цуца млекце.
На ова русинот прашал:
– Е кој го видел тоа?
И македонецот одговорил:
– Тој вашиот со фаровите!