Дома / Вицови / Си биле… (страна 11)

Си биле…

Кој го плесна гркот?

Во купе во воз седат Грк, Македонец, стара баба и плавуша.
Влегува возот во тунел и за неколку секунди се слуша силен сочен шамар. Кога возот излегол од тунел гркот имал црвен образ, но никој не прозборел – па така секој размислува во себе:

Бабата си мисли:
– Сигурно Гркот ја фатил плавушата па оваа му плеснала една…

Плавушата мисли:
– Хмм, Гркот сигурно сакал да ме фати, но во темница ме промашил ја фатил бабата и оваа му плеснала една…

Гркот мисли:
– Македонецот сигурно ја фатил плавушата, а таа сакала да му удри шамар, но го промашила и ме удри мене…

Македонецот мисли:
– Уф, едвај чекам да дојде друг тунел и пак да го расшамарам Грков!

Буда, Алах или Исус?

Си биле будист, муслиман и хрисијанин разговарале кој бог е посилен се договориле да скокаат од авион и кој ке преживее:
– скока прв будистот и цело време вика буда буда буда буда…..и некако останува жив,
– скока втор муслиманот и цело време вика алах алах алах…. и на крај се удара во земја и умира,
– скока трет христијанот и цело време вика исус исус исус…. и кога доаѓа на педесет метри од земјата гледа дека нема ефект и почнува буда буда буда буда!!!

Разговор

Разговараат Американец,Англичанец и Македонец на што најмногу им се палат жените  Американецот вели јас кога ја бакнувам мојата најмногу се пали, Англичанецот вели јас кога и ги лижам цицките мојата најмногу се пали Македонецот вели јас кога ќе си го избришам од пердето мојата најмногу се пали!

Шампионат

Шампионат во дркање. Учествуваат Французин, Италијанец и Македонец. Прв Французинот. Дрка, дрка, дрка и по едно саат време вика:
– БОКАЛ! Му носат бокал, овој го полни до врв.
Италијанецот. Дрка, дрка, дрка и по едно 7- 8 саати вика:
– КОРИТО!
Му носат корито, Италијанецот го полни до врв. Доаѓа на ред Македонецот. Се фаќа за работа, дрка, дрка, дрка… и по едно месец дена дркање одеднаш викнува:
– МИКРОФОН!
Сите се гледаат меѓусебе, кој курац сега му треба микрофон. Му носат микрофон, а Македонецот се дере:
– КОЈ НЕ ЗНАЕ ДА ПЛИВА, НЕКА БЕГА!!!

Задници

Си биле тројца мажи, и зборувале за тоа чија жена има поголем задник.
– Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја видиш шољата.
– Не е тоа ништо, вели вториот, мојата не може да помине низ врата од големиот задник, мора низ прозорец да влегува.
А третиот вика:
-А мојана има плави очи.
Е што има тоа врска со голем задник?
– Е па се друго е задник.

Жени на пазар

Си биле три жени и отишле на пазар.
Дошле до тезгата со краставици и…
– Мене дајте ми прави и дебели!
– А за мене исто дебели, може и малку искривени.
– А за мене било какви, за салата ми се!- рекла третата.