Дома / Вицови / Си биле… (страна 10)

Си биле…

Донаторска конференција

Си биле Албанец, Србин, Црногорец и Македонец на донаторска конференција во Америка. На враќање решиле да поминат од кај Бразил, да се прошетаат малку. Арно ама кога крстареле по Амазон ги нападнале крокодили и ги изеле!
Едниот крокодил се жали:

Повеќе…

Голф

Прават муабет Англичанец,Французин и Арап.Досадно им било па англичанецот вика
-Абе ај ќе играме голф.
Другиве двајца викаат-Е што е тоа голф,како се игра?
Англичанецот-Епа требаат стапови,топки и дупки.Еве јас имам стапови!
Французинот-Еве јас имам топки за да играме.
Арапот-Ај јас си отидов!

Јас имам…

Си прават муабет христијанин,муслиман и шеик некој!
Христијанинов вика-Јас имам 5 деца.Ќе направам уште едно,го ставам на гол и имам хокеј екипа.
Муслиманот вика-Јас имам 10 деца.Ќе направам уште едно,го ставам на гол и имам фудбал екипа.
Шеикот вика-Јас имам 5 жени.Земам уште една,ја ставам во ќош и играм биљард!

Американец, Русин и Македонец

Си биле Американец, Русин и Македонец и ги пратиле на месечината. По неколку дена им се јавуваат овие од земјава и им викаат:
– Абе што ви треба да ви пратиме по ракета?
Прв американецот:
– Абе ја сакам една ракета со виски,
Втор русинот:
– Јас сакам една ракета со Вотка!
И на крај Македонецот:
– Абе јас сакам една ракета со цигари.. пуна.. Им пратиле што им пратиле.. и после 1 година се вракаат на земја.. и американецот и русинот се гушнале и пеат нешто оде македонецот изнервиран до максимум и се дере:
ДАЈТЕ МИ УПАЉАЧ ДА ЗАПАЛАМ!!!

Најголеми женкари

-Знаеш ли кои биле тројцата најголеми женкари во историјата?
-Па Дон Жуан, Казанова. . .
-Не,првиот е Наполеон, бидејќи 3 години живеел на Света Елена. Вториот Леонардо да Винчи бидејќи повеќе од 3 години работел на Мона Лиза. А третиот е Ото фон Бизмак после кого цела Европа останала трудна.

Орален секс

Си биле Србин и Хрват. Србинот го прашал Хрватот:
– Znas li kako kod nas zovu Oralni Sex?
А овој му одговорилl:
– Не, како?
И Србинот му одговорил:
– Zini da ti kazem.

Падобрани

Летале Србин, Словенец и Македонец со авион, кога наеднаш откажале моторите и почнал да паѓа авионот. Се вртат тројцава и гледаат само два падобрана. Словенецот вика:
– Слушајте луѓе, ние сме мала држава, плус најпаметни, јас мислам заслужувам еден падобран.
– У право си – вика Србинот, грабнува еден падобран, му го дава на Словенецот и овој скока.
– Шо прајме сега, ние сме двајца, а само еден падобран – прашува Македонецот.
А Србинот одговара:
– Не бери гајле, имаме два падобрана. На Словенецот му дадов празна торба, он е паметен, до доле ќе смисли нешто.

Окле си?

Се возат во воз прилепчанец и Босанец. Му здосадило на Босанецот и му вели на прилепчанецот.
Окле си?
И прилепчанецов не одговара.
По некое време Босанецов пак:
Окле си?
Другиов не одговара. И така неколку пати и Босанецов пак:
Окле си?
И на прилепчанецот му пукнал филмот.
Ако сум јас окле, ти ушле си!

Натпревар

Си биле Русин, Американец и Македонец и се натпреварувале чив национален алкохолен пијалок е најсилен.
Пие Американецот 10 чаши виски, му поставуваат еден стол и го прашуваат колку стола гледа. Гледеа овој се приклатува и вика дека му се гледаат 3.
Пие сега Русинов 10 вотки. И за истиот стол вели дека му се гледаат 4-5 стола.
Дрма нашиов 5 ж´ти. Го прашуваат колку стола гледа, а овој:
– Во кој ред ве молам!

Србин и Хрват

Си биле србин и хрват и многу се пцуеле у мајка ,но еден ден решиле да се пцујат у цвеќиња и србинот му вели: да ти јебем трендафила а хрватот му вели: да ти јебем нано и мајчину душицу