Дома / Вицови / Виц на денот / Македонија

Македонија

Македонец, американец, германец и грк се качиле на облакодер.
– За Америка! – рекол американецот, скокнал и умрел.
– За Германија! – рекол германецот, скокнал и умрел.
– За Македонија! – рекол македонецот и го турнал гркот.

Обиди се со

Мотел

Трпе оди со Трпана во мотел и на рецепција прашува: – Би сакале да изнајмиме ...