Дома / Вицови / Си биле... / Најголем авион

Најголем авион

Се нашле Американец, Русин и Македонец. Сите се расправале кој од нив има најголем авион.Американецот рекол:
– Во Америка што има  еден џамбо-џет кога се качуваат луѓе се качуваат цел ден… Русинот: 
– Кај нас што има еден херкулест кога лета цел ден и прави сенка на Москва… А Македонецот немал што да каже па рекол:
– Кај нас што има еден авион па јас кога летав со него слушам нешто прави ,,БЗЗЗЗ,, кога да видам џамбо-џет лета околу светлото како мушичка,а  потоа ѕирнав кон прозорецот  и  кога да видам на едното  крило  20  херкулеста  чекаат на ред да наполнат бензин!

Обиди се со

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да ...