Скокање

На брод се Американец, Англичанец, Русин, Германец, Французин и Македонец. Бродот удрил во санта мраз и капетанот му наредил на еден морнарда им каже на патниците да скокат во вода. Се враќа морнарот изнервиран и му се жали на капетанот дека патниците одбиваат да скокнат. Тогаш отишол капетанот и се вратил по 5 минути.
– Скокнаа. – му рекол на морнарот.
– Како успеавте да ги натерате?
А капетанот му одговорил:
– На Англичанецот му реков дека тоа е спортски, на Русинот дека тоа е револуционерно, на Германецот дека тоа е наредба, на Французинот дека е отмено, на Американецот дека е осигурен, а на Македонецот дека тоа е забрането.

Обиди се со

Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да ...