Дома / Вицови / Разно / Верност

Верност

Пред венчавка во црква момчето скришно му дава на попот 100 евра и му вели:
– Попе, сакам да го испуштиш делот: ‘Се колниш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?!’
Почнува церемонијата и попот:
– Се колниш ли дека ќе и бидеш верен до гроб?
Момчето низ заби рекло “Да”, но после луто го прашува попот:
– А бе, нели пари ти дадов?
– Е, да, ама таа ми даде nовеќе.

Обиди се со

Растење

Некој Дедо оди во банка да си ја подигне цела пензија за месецот. Банкарот: – ...