Дома / Вицови / Разно / Венчаница

Венчаница

На вeнчавка, свекрвата и дофрла на невестата:
– Ќерко, венчаницата не ти е баш убава…
А невестата на тоа:
– Не се секирај, следниот пат ќе биде поубава!

Обиди се со

Главоболка

– Мамо мноry ме боли главата. Ќе појдам до кај Tрпана, брат и е аптекар ...