Дома / Вицови / Разно / Светлана

Светлана

Охриѓанец на скопјанка:
– Светлана! Светлана! Светланааа !!!
– Не се викам Светлана бе сељак еден!
– А мор’ светлана на колана ги остаи глупа една!

Обиди се со

Влавче

Прашуваат мало влавче: – Колку години имаш? – Немам, немам, немам…