Дома / Вицови / Разно / Светиниколски изрази

Светиниколски изрази

Литературно – Здраво како си?
Светиниколски – Кај си бе педер?
Литературно – Не се согласувам со тебе
Светиниколски – Да ми пушеш куро ти на мене.
Литературно – Падна по скалите
Светиниколски – Падна по скалите да га ебу.
Литературно-Се шегуваш со мене?
Светиниколски – Испуши ми куро бе.
Литературно – Не претерувај!
Светиниколски – Кур сакаш ли?
Литературно – Госпоѓо/госпоѓице
Светиниколски – Амури.

Обиди се со

Венчаница

На вeнчавка, свекрвата и дофрла на невестата: – Ќерко, венчаницата не ти е баш убава… ...