Дома / Вицови / Разно / Стипса

Стипса

Тетовка, љута, му вика на вереникот:
– Ја више немоем ваќе. Со ваква стипса нејќем да бидем верена. Еве ти го го враќам и прстенов.
А вереников:
– А кутиичето кј је?

Обиди се со

Змија

– Како прави кучето? – Ав, ав… – Како прави мачето? – Мјау, мјау… – ...