Совет

Мајката ја советува ќерката:
– Ќерко, мажот треба да се избира умно! Гледај го татко ти. Се разбира од електрика, од водовод, од мебел, тој може да поправи апсолутно сѐ што ќе се расипе во домот. Ако најдеш таков човек како него, никогаш нема да имаш… ништо ново!

Обиди се со

Рудари

Си биле двајца риболовци. Се среќаваат по долго време и едниов го прашува другиов. – ...