Силување

Некоја хигиеничарка била силувана. Во тек е судска постапка.
Судијата:
– Добро, само едно не ми е јасно. Зошто не избегавте?
– Е како да избегам почитуван судија?!? Пред мене – тој, а зад мене – само што сум изџогирала…

Обиди се со

Пензионерски муабети

Двајца пензионери на клупа, седат и разговараат: – Кога имав 25 години, ќе ми се ...