Дома / Вицови / Разно / Рудари

Рудари

Си биле двајца риболовци. Се среќаваат по долго време и едниов го прашува другиов.
– Како риболовот?
– Абе риболовот супер, али црви не можам да најдам!
– А за црви лесна работа, ќе земеш една батерија ќе бутнеш 2 жички во земја и црви од струјата излегуваат како луди!
После некое време се среќаваатдвајцата рибари, едниот во гипс.
– Ееее кај си бе, што направи со црвите?!
– Абе гони се и ти, и твоите црви!!!
– Зошто бе!
– Абе направив се како што ми кажа земав 1 батерија ставив 2 жички во земја чекав саат време излегоа два црва, па си викам слаба е струјата. Земав од акумулаторот извадив 2 жички ставив во земја после саат време излегоа 5 црви, викам ај пак слаба е струјата, па гледам таму еден далековод. Земав од него 2 жици ги ставив во земја. Кога за 5 минути ми излегоа 6 рудари мамето ми го ебаа!!!

Обиди се со

Македонска плата

Дефиниција за плата? – Финансиска помош за тие што не знаат да крадат.