Дома / Вицови / Разно / Рогови

Рогови

Се враќа мажот од службен пат и носи голем поклон за сопругата.
Во рацете го држи поклонот и не може да притисне на ѕвончето на влезната врата.
Се мачи да го докачи, се мачи… Поминува комшијата крај него и му вели:
– Со роговите комшија. Со роговите!

Обиди се со

Гласови

Се среќаваат стари пријатели: – Како си? – Одлично! Конечно се ослободив од гласовите што ...