Дома / Вицови / Разно / Ранет влав

Ранет влав

Влав лежи ранет на фронтот и му вика на Трпе:
– Те молам Трпе застрелај ме, не ме оставај жив на непријателот!
– Немој така, не можам јас…
– Те молам бе, Трпе!
– Ама немам куршуми, нели пред малку ни завршија.
– Еве мене ми остана еден, ајде ќе ти го продадам!

Обиди се со

Охриѓани

Ги прашале Охриѓаните: – Што имате против Скопјани? – Ништо ефикасно.