Пушач

Пациентот: – Докторе, кашлам и тешко дишам.
Докторот: – А пушите ли?
Пациентот: – Пушам, ама не помага.

Обиди се со

Фервекс

Влага баба во аптека. – Добар ден, ќе може еден дурекс? А дедото од надвор ...